Welkom op mijn website

Eigenlijk is het begonnen in 1981 op mijn verjaardag. ik wou graag een duitse herder dus werd er mij beloofd dat als ik 85% op mijn rapport haalde dat ik er een kreeg.
Volgend rapport had ik 86% en zo doende heb ik mijn eerst hond gekregen een duitse herder teef corry. ik had een boek gekocht om deze hond af te richten maar daar is niet veel van in huis gekomen.

Ik ben sinds 1994 actief in de hondensport . Op dat moment had ik een rottweiler die al 3 jaar geworden was en een vriend van mij ging toen met zijn dobberman naar de hondeschool. Dus ging ik eens mee kijken; het was een IPO club uit Geel. Ik werd daar goed ontvangen en de hond mocht ook eens bijten op de pakwerker. Dat ging zo goed, dat ze niet geloofden dat het de eerste keer was voor deze hond op het plein . Toch was het zo.

Van het een kwam het ander en omdat een rottweiler nu niet meteen de beste (gemakkelijkste) hond is om af te richten,had ik besloten om er een 2 de hond bij te nemen. Dat werd een Duitse herder een teefje met de naam Sara. Die hond heb ik dan ook afgericht tot IPO1 en nadien verkocht.

Ondertussen was ik ook van club veranderd omdat ik pakwerker wou worden en dat op mijn eerste club niet wou lukken. Ik ben dan terecht gekomen bij club Het Breven. Ook hier werd ik zeer goed opgevangen en kreeg ik tevens de kans om mijn pakwerkersdroom in vervulling zien te gaan door een opleiding van Jef zelf. Ik heb daardoor ook het brevet van pakwerker gehaald en enkele wedstrijden gedraaid. Dit onder toezicht van Eddy Grootenhuizen

In die tijd heb ik daar nog een duitse herder reu geprobeerd maar het begon tot mij door te dringen dat een duitse herder en IPO niet echt mijn ding waren. Ik zou liever meer praktijk dan sport met de hond gaan doen. Ik heb dan ook met spijt in het hart deze club verlaten .

Van dan af ben ik overgeschakeld op de mechelse herder (Tarik) en heb mijn eerste stappen gezet in de ringsport n.v.b.k.. in de club van Geel. Al snel bleek dat deze hond voor mij niet voldeed in de sport en heb ik overgeschakeld op een andere (Rik ). Maar ook deze bleek na 8 maanden niet geschikt voor deze sport. Ik ben dus ook niet snel tevreden over een hond.

Dus weeral een andere gekocht (Sam) en overgeschakeld van club. Deze hond was niet geschikt om ringsport mee te doen: zijn beet was niet altijd vol genoeg en dat kost punten. Voor mij voldeed deze hond wel en dat was de reden voor mij om te stoppen met ringsport.

Dan ben ik gaan trainen bij de heidehond in Gierle. Hier werden minder punten gegeven op de beet omdat daar meer een programma gevolgd wordt voor diensthonden . Hier heb ik enkele wedstrijden mee gedaan en veel getraind met mijn hond Sam. In die tijd heb ik ook de lessen gevolgd voor keurder . Toch was ik wederom niet voldaan over wat ik met een hond wou bereiken.

Dus op zoek naar iets anders . Daar ik in Belgie bijna alles al gedaan had ,ben ik het over de grens ,in Nederland gaan zoeken bij het k.n.p.v.

Dit is een compleet programma en een nieuwe uitdaging. Ook worden hier meestal de honden verkocht als er een certificaal PH 1 opzit . Omdat ik toch niet graag wedstrijden draai en liever met de hond train, is dit ideaal voor mij en ook voor de hond.

Een club heb ik al gevonden en in geldrop heb ik mijn eerste hond voorgebracht voor de keuring tot het certificaat PH 1
met succes 436/440 punten.

Voor mij is knpv ook de ideale voorbereiding voor een praktijkhond.
Ik train ook nog praktijk om zo een complete hond te krijgen en hij na zijn opleiding direkt aan zijn werk als politiehond kan beginnen.

Ik wil me in de toekomst ook gaan toeleggen op fokken van kwalitatief goede werkhonden uit door mij geselecteerde bloedlijnen.